موشک فتاح

موشک هایپرسونیک فتاح

موشک فتاح اولین موشک هایپرسونیک ایران است که دارای برد 1400 کیلومتر وسرعتی معادل 13 ماخ است. این موشک که نام آن توسط مقام معظم رهبری انتخاب شده است؛ یک موشک دو مرحله ای است و توان عبور از سامانه های موشکی موجود را دارد.

این موشک همچنین قابلیت پرواز از داخل و بیرون جو را دارد و دارای کلاهک پروازی هدایت شونده است.

بیشتر بخوانید: موشک هایپرسونیک چیست؟

مشخصات موشک فتاح

در این بخش مشخصات کلی موشک هایپرسونیک فتاح ذکر شده است.

طول موشک3 متر و 60 سانتیمتر
برد1400 کیلومتر
سرعت13 ماخ (16000کیلومتر بر ساعت)
نوع سوختجامد

عملکرد موشک

موشک هایپرسونیک فتاح از یک سر جنگی با موتور کروی سوخت جامد و نازل متحرک بهره می‌برد که قابلیت مانور در همه جهات و دورانی را داراست.

همانطور که بالاتر ذکر شد؛ فتاح در واقع یک موشک دو مرحله‌ای است که مرحله اول آن مشابه موشک خیبرشکن بوده و از سوخت جامد ترکیبی پیشرفته برخوردار است.

موشک هایپرسونیک فتاح

مرحله دوم موشک فتاح که همان سرجنگی ابرصوتی است به خودی خود یک موشک کامل به شمار می‌رود زیرا علاوه بر مواد انفجاری و سامانه‌های هدایت و کنترل و ناوبری، دارای یک پیشران سوخت جامد هم هست.

در مرحله دوم این موشک از یک موتور سوخت جامد کروی استفاده شده که دارای نازل متحرک برای کنترل راستای نیروی رانش است.

با دیگر موشک های ایران آشنا شوید.

ویژگی‌های موشک هایپرسونیک فتاح

وجود کنترل بردار رانش سبب می‌شود تا موشک فتاح بتواند در جو رقیق که بالکهای کنترلی کارایی ندارد، به تغییر مسیر بپردازد.

به واسطه داشتن پیشران در مرحله دوم، این موشک می‌تواند نسبت به لحظه جدایی از موتور مرحله اول، بازهم افزایش سرعت داشته باشد که مقدار آن بین 13 تا 15 برابر سرعت صوت اعلام شده و هم انرژی کافی برای حفظ سرعت در ادامه اجرای مانورهای گمراه کننده در مسیرهای غیرقابل پیش بینی را تأمین کند.

با این مانورها و خروج از مسیر بالستیکی طی شده توسط پیشران مرحله اول از ابتدای شلیک از سطح زمین، دیگر کار ردگیری سرجنگی برای حسگرهای مختلف بسیار سخت می‌شود.

در جو غلیظ مرحله دوم هم به واسطه کنترل بردار رانش و هم به واسطه داشتن بالکهای کنترلی امکان تغییر مسیر و نیز تأمین دقت نقطه زنی را در کنار سامانه هدایت خواهد داشت.

موشک فتاح

بخش سرجنگی موشک فتاح به واسطه طراحی خود طبعاً قابلیت بالقوه نصب روی موشکهای مختلفی را دارد.

فتاح و خیبرشکن به واسطه داشتن سوخت جامد، نیاز به آماده سازی زمانبری پیش از پرتاب نداشته و در مدت بسیار کوتاه چند دقیقه‌ای آماده شلیک می‌شوند.

در نتیجه هم به واسطه این موضوع و هم شتاب بسیار بالای اوجگیری آن، فرصت ردگیری شدن فتاح تا پیش از رسیدن به سرعت پروازی بالا، بسیار کم است. در این مرحله هم با جدا شدن سرجنگی، همه دشواری‌های ذکر شده در مواجهه با سرجنگی ابرصوتی یا هایپرسونیک پیش روی دشمن قرار خواهد گرفت.

توان عبور از سامانه های موشکی موجود هم از ویژگی های دیگر موشک هایپرسونیک فتاح است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

5/5 - (1 امتیاز)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *