موشک قیام

موشک قیام، سلاحی برای حمله به پایگاه‌های هوایی اطراف کشور

این روزها شاهد پیشرفت های زیادی در صنعت ساخت موشک در کشور عزیزمان هستیم و هر روز خبرهای بسیار خوبی در این حوزه به گوشمان می خورد. یکی از این موشک های موفق، موشک قیام می باشد. موشکی که بنا به گفته فرماندهان موشکی کشورمان، یکی از اصلی‌ترین سلاح های ایران برای حمله به پایگاه‌های هوایی اطراف کشور است.

حال در این مقاله قصد داریم که به توضیح و ارائه مشخصات این موشک بالستیک بپردازیم و تمامی اطلاعات مفید در این زمینه را به طور کامل و جامع در اختیار شما بگذاریم. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.


موشک بالستیک قیام

موشک بالستیک میان بُرد قیام در روز ۲۹ مرداد سال ۱۳۸۹، با حضور مسئولان دفاعی کشورمان رونمایی شد و برای نخستین بار در رزمایش اقتدار ولایت مورد آزمایش قرار گرفت. مراسم رونمایی این موشک همزمان با افتتاح رسمی نیروگاه اتمی بوشهر بود.


شباهت موشک‌های قیام و شهاب ۲

موشک بالستیک قیام

در نگاه اول موشک بالستیک قیام شباهت زیادی با موشک شهاب ۲ دارد ولی قیام ابعاد و طول بیشتری دارد و برد آن ۳۰۰ کیلومتر بیشتر از شهاب ۲ است، همچنین بالک‌های معمول شهاب ۲ نیز در ساختار موشک قیام وجود ندارد.

به نظر می رسد این موشک به مرور به طور کامل جایگزین شهاب ۲ خواهد شد زیرا در حالی که میزان سرجنگی و قطر این دو یکسان است، تنها با کمی افزایش طول و ۱۰۰ کیلوگرم افزایش جرم (۱.۶۵ درصد بیشتر)، به ۳۰۰ کیلومتر برد بیشتر (۶۰ درصد افزایش) می رسد. این موشک نیز به بیشینه ارتفاع ۱۲۶ کیلومتر در بیشترین برد خود می رسد.


تفاوت موشک قیام با دیگر موشک های بالستیک

تفاوت اصلی موشک قیام با سایر موشک های بالستیک ایرانی در حذف بالک های ثابت پایدارساز از انتهای بدنه است.
این بالک ها که به شکل ذوزنقه قائم الزاویه در تمام موشک های بالستیک خانواده شهاب، قدر و سجیل و حتی ماهواره برهای سفیر و سیمرغ دیده می شوند، نقش مهمی در ایجاد پایداری موشک دارند اما در موشک قیام با عدم اتکا به بالک های فوق، تمام وظیفه ایجاد پایداری به عهده سامانه های کنترلی با همان عملگرهای نصب شده در خروجی پیشران سوخت مایع است.

این کار مزیت هایی از جمله کاهش وزن و بازتاب راداری را به همراه داشته، ذخیره و انبارداری، حمل و نقل و بارگذاری آن در پرتابگر را نیز ساده تر می کند.
این ویژگی به واسطه دستیابی به سطح بالاتری از فناوری تأمین پایداری و کنترل موشک، تنها به واسطه سامانه کنترل بردار رانش در خروجی موتور و کاهش قابل توجه عوامل بروز خطا در این موشک از جمله استقرار دقیق موشک روی پرتابگر، سامانه های هدفگیری و هدایت و کاهش تلاطم سوخت مایع در مخزن و … دارد.
همچنین با توجه به جدید بودن این موشک احتمالاً از فناوری های پیشرفته و سامانه های تمام دیجیتال در بخش های الکترونیکی آن استفاده شده است.


مشخصات موشک قیام

موشک بالستیک میان برد قیام

مشخصات موشک بالستیک قیام به شرح زیر است :

• این موشک توسط ایران ساخته شده و در حال حاضر قابل استفاده می باشد .
• وزن این موشک ۶.۱۵۵ کیلوگرم است .
• طول موشک بالستیک قیام ۱۱.۵ متر و قطر آن ۰.۸۸ متر است .
• برد موثر این موشک ۸۰۰ کیلومتر است که با این بُرد می‌تواند تا نزدیکی دریای مدیترانه و رژیم صهیونیستی برسد.
• موتور این موشک به صورت سوخت مایع است.
• سقف پرواز آن تا حدود ۲۰۰ کیلومتر است .
• سرعت این موشک ۲.۵ کیلومتر در ثانیه است که به نسبت موشک های مشابه سرعت بسیار بالایی دارد .
• سامانه هدایت این موشک به این صورت است که اینرسی تا لحظه آخر قابلیت هدایت را ندارد.
•کلاهک این موشک از نوع سه تکه MIRV ساخته شده است.


ویژگی های موشک بالستیک قیام

مهمترین و بارزترین ویژگی های این موشک به صورت زیر است :

• عدم امکان ردیابی، شناسایی و مورد اصابت قرار گرفتن موشک قیام توسط سیستم‌های ضد موشکی دشمن
• برخورداری از لانچری متحرک
• برد آن قابل تغییر است طوری‌که در صورت نیاز میتوان برد را تغییر داد.
• موشک بالستیک قیام از فناوری پایدار بسیار بالایی برخوردار است و به همین دلیل بال‌ها در آن حذف شده است تا امکان شناسایی توسط رادارها کاهش یابد، این ویژگی توان رادار گریزی بیشتری به موشک قیام داده است.
• معمولا بالک ها عامل اصلی ایجاد تعادل در حین هدایت مسیر است. این در حالی است که بالک ها نیز برای موشک هایی که دارای برد بلند هستند بسیار اهمیت دارد.
• تمامی اهداف مورد نظر را با دقت و توجه بسیار بالا مورد اصابت قرار می‌دهد از این رو دقت بسیار قابل توجهی در میان موشک های مشابه دارد.
• موشک قیام انهدام اهداف، از طریق کلاهک شدید الانفجار را دارد و در سال‌های اخیر به کلاهک بارانی نیز مجهز شده است.

مطالعه بیشتر : غرش موشک های بالستیک ایران در در رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۵


منابع :

ویکی پدیا فارسی
سایت باشگاه خبرنگاران جوان
خبرگزاری مشرق

4.6/5 - (22 امتیاز)
0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *