هواپیمایی ماهان و جنگنده های آمریکا

ماجرای مزاحمت دو جنگنده برای هواپیمای مسافربری ماهان، چیست؟

‌هواپیمای ماهان که عصر روز پنجشنبه(2 مرداد 1399) به سمت لبنان حرکت می‌کرد، در آسمان سوریه با مزاحمت دو جت جنگنده مواجه شد.
مزاحمت برای هواپیمای مسافربری ایران در منطقه التنف، واقع در مرز عراق و سوریه صورت گرفته است.

به گفته خلبان هواپیمای ماهان، دو جنگنده‌ای که این هواپیما در آسمان سوریه تهدید کرده‌اند آمریکایی بوده‌اند. در گفت‌وگویی که خلبان هواپیمای ماهان با خلبانان دو جنگنده برای اعلام هشدار جهت رعایت فاصله ایمن داشته آنها خود را آمریکایی معرفی کرده‌اند.

مسئولان آمریکایی نیز تایید کردند که جنگنده ای که در مسیر پرواز هواپیمای ماهان از تهران به لبنان ایجاد مزاحمت کرده بود، آمریکایی بوده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از دو مسئول آمریکایی اعلام کرد : یک جنگنده اف15 این کشور دست به چنین کار غیر قانونی و خطرناکی زده است.

رویترز نوشت: یک جنگنده اف15 آمریکایی در مسیر دید هواپیمای مسافربری ایرانی قرار گرفته اما این اقدام در فاصله ایمن انجام شده است.

در ویدئو زیر ماجرا را از زبان خلبان بشنوید :

 

بیل اوربان، سخنگوی فرماندهی مرکزی آمریکا: یک جنگنده اف-15 در ماموریت هوایی همیشگی خود برفراز پایگاه التنف در سوریه اقدام به بازرسی بصری هواپیمای مسافربری ماهان ایران کرد و این اقدام در فاصله‌ای ایمن با هواپیما انجام شد و خلبان جنگنده پس از اطمینان از آن هواپیما فاصله گرفت.

و گفت که این بررسی برای اطمینان از ایمنی خدمه ائتلاف در پادگانی در تنف انجام شد و بعد از شناسایی آن به عنوان هواپیمای مسافربری ماهان ایر از آن فاصله گرفت. او گفت این کار با رعایت استانداردهای بین المللی انجام شد.

ائتلاف ضدداعش تحت رهبری آمریکا پایگاهی در تنف سوریه واقع در نزدیکی مرز عراق و اردن دارد.

آمریکا و اسرائیل مدت هاست شرکت خصوصی ماهان ایر را به حمل سلاح برای شبه نظامیان مورد حمایت ایران در سوریه و سایر کشورها متهم می کنند.


اوضاع و احوال مسافران هواپیمای ماهان بعد از تهدید جنگنده

خلبان پرواز ماهان در واکنش به این مساله مجبور شده سطح پرواز هواپیما را بطور ناگهانی کاهش دهد که این مساله باعث مجروح شدن چند سرنشین شد. مجروحین پس از فرود در فرودگاه بیروت مداوا شدند.


واکنش ایران به مزاحمت دو جنگنده آمریکا برای هواپیمای ماهان

جنگنده به هواپیمای ماهان - ماجرای مزاحمت دو جنگنده برای هواپیمای مسافربری ماهان، چیست؟

سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به مزاحمت دو جنگنده برای هواپیمای ماهان در آسمان دمشق پایتخت سوریه گفت: چنانچه هر حادثه ای در مسیر برگشت برای این هواپیما اتفاق افتد ایران آمریکا را مسئول آن خواهد شناخت.

موسوی افزود: در عین حال در تماس مجید تخت‌روانچی سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل متحد با آقای گوترش دبیرکل آن سازمان صراحتاً تأکید شده است که چنانچه هر حادثه ای در مسیر برگشت برای این هواپیما اتفاق افتد، جمهوری اسلامی ایران آمریکا را مسؤول آن خواهد شناخت.

موسوی در ادامه گفت : جزئیات این حادثه در دست بررسی است و پس از تکمیل اطلاعات اقدامات لازم سیاسی و حقوقی به عمل خواهد آمد.
همزمان گزارش می شود که دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد به زودی طی نامه‌ای به شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل متحد “مراتب اعتراض خود را از تهدید هواپیمای مسافربری ماهان اعلام می‌دارد.”

آمریکا ماهان را به “انتقال نیرو و تسلیحات نظامی به سوریه” متهم می‌کند.
این کشور در سال 2011 با آغاز جنگ داخلی سوریه، ماهان ایر را به اتهام کمک به نیروی قدس سپاه پاسداران و بار دیگر آن را در سال 2019 به دلیل “حمل موشک و اقلام هسته‌ای” تحریم کرد.
آمریکا از تمام کشورها خواسته تا پروازهای ماهان را تحریم کنند.چند کشور اروپایی ازجمله آلمان، فرانسه و ایتالیا پروازهای ماهان را ممنوع کرده‌اند.


سرنوشت هواپیمای ماهان بعد از بازگشت از لبنان

بامداد روز جمعه(سوم مرداد در ساعت ۲:۴۵ بامداد)، هواپیما در فرودگاه امام خمینی به سلامت بر زمین نشست.

1/5 - (1 امتیاز)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *