معرفی و مشخصات پهپاد طوفان
پهپاد طوفان یک نوع از پهپادهای نظامی ایران است که برای یافتن و انهدام دشمن با استفاده از جستجوگر اپتیکی ساخته شده است.
در این مأموریت پهپاد برای اجرای عملیات رزمی به صورت انتحاری طراحی شده و با ابعاد کوچک ضمن پرتاب ساده از نقاط مختلف بدون شناسایی شدن توسط دشمن، به آن نزدیک شده و با سرعت بالای خود، امکان واکنش برای دشمن را بسیار دشوار می سازد.
این پهپاد را چمران ۲ نیز می نامند که تا کنون دو نمونه از آن رونمایی شده است.در ادامه به معرفی و ویژگی های این پهپاد می پردازیم.
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
ویژگی های پهپاد طوفان (چمران ۲)
این پهپاد با استفاده از مواد جاذب امواج رادار و سبک ساخته شده و سطح مقطع راداری آن بسیار پایین است. دوربین جلونگر که در دماغه این هواپیما قرار دارد تا آخرین لحظه تصاویر را به صورت بیدرنگ ارسال میکند تا کار هدفگیری به انجام برسد.
ابعاد کوچک و سطح مقطع راداری ناچیز این پرنده و همچنین امکان خاموش کردن موتور در نزدیکی هدف این مزیت را بوجود می آورد که که تا لحظات پایانی اصابت، دشمن از وجود آن مطلع نشده و از سوی دیگر پس از چندین حمله این نوع پهپادها همواره باید در اضطراب وجود این هواپیما در فضای اطراف خود باشد و اساساً بخشی از توان دشمن معطوف به تلاش برای آگاهی از پرواز این پرنده با مشاهده هر شیء در حال پرواز در نزدیکی خود می شود.
بیشتر بخوانید : پهپاد صاعقه با قابلیت حمل بمب های هوشمند و نقطه زن
مشخصات فنی پهپاد طوفان
بیشینه سرعت این پهپاد 250 کیلومتر بر ساعت، شعاع پروازی 100 کیلومتر، سقف پرواز 14000 پا(معادل 4267 متر) و مداومت پروازی آن 1-2 ساعت عنوان شده است. برد 100 کیلومتری طوفان ارزش عملیاتی قابل قبولی برای آن ایجاد نموده و با مداومت پروازی خود زمان کافی برای جستجوی هدف و حمله به آن را فراهم می نماید.
البته در صورت استفاده از هدایت و ناوبری مستقل از ایستگاه زمینی، پهپاد طوفان با توجه به مداومت پروازی و فرض سرعت پیمایشی حداقل 200 کیلومتر بر ساعت میتواند به برد 200 تا 400 کیلومتری دست یابد.
پیکربندی این پهپاد تا حدودی نامتعارف بوده و طرحی بین پهپادهای بال دلتایی و بال پرنده را تداعی میکند ضمن آنکه یک موتور ملخی درونسوز که در انتهای بدنه نصب شده نیروی حرکتی طوفان را فراهم کرده است. چند سطح عمودی در نوک بال و میانه بدنه نیز کار پایدارسازی آن را بر عهده دارند.
این پهپاد با هدایت مستقیم از ایستگاه زمینی با توجه به سرعت و مداومت خود میتواند تا برد 400 کیلومتر را طی کند.
سازوکار (مکانیزم) پرتاب طوفان از نوع JATO بوده و در صورت نیاز به فرود این هواپیما به روش فرود آرام روی زمین بازیابی میشود. با این شیوه، پرتاب این پهپادهای کوچک در نزدیکی خطوط مقدم نبرد و یا در فضای جنگ شهری به عنوان یک راه حل فوری و واکنش سریع برای انهدام یک هدف مهم تلقی میشود.
بیشتر بخوانید : سفره ماهی، پهپادی برای آیندگان
پهپاد چمران 2 برای چه موقعیت های جنگی ای مناسب تر است ؟
با توجه به اطلاعاتی که بررسی کردیم این پهپاد در نزدیکی خط مقدم نبرد و درجنگ های شهری به عنوان یک راه حل واکنش سریع برای انهدام هدف مناسب می باشد.
آسمان ایکس مشاور تخصصی طراحی و ساخت انواع سامانه های هدایت پذیر از دور (سهپاد)
منابع :
باشگاه خبرنگاران جوان
خبرگزاری مشرق نیوز
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.