پهپاد کرار

کرار اولین پهپاد جت ایران

پهپاد کرار اولین پهپاد جت ایران است.

که در این مقاله قصد داریم به معرفی این پهپاد بپردازیم، پس در ادامه با ما باشید.

لیست پهپادهای ایران را از اینجا ببیند.


پهپاد کرار

پهپاد کرار

کرار نخستین پهپاد ایرانی دارای موتور توربوجت است که قادر به حمل مواد منفجره‌ است و می‌تواند آن را به سوی اهداف پیش‌بینی شده پرتاب کند.

پهپاد کرار ساخت صنایع هواپیماسازی ایران (هسا) به طور رسمی در روز صنعت دفاعی در سال ۱۳۸۹ رونمایی شد.
دو مأموریت اصلی این پهپاد در آن زمان، استفاده به عنوان هدف پرنده برای آزمایش سامانه های راداری و پدافندی و اجرای عملیات بمباران هوایی عنوان شد.
تا امروز ۴ نسل از این پرنده بدون سرنشین معرفی شده است که تفاوت های مختصری در ابعاد و مشخصات پروازی اما مأموریت های متنوع دارند.
همه انواع پهپاد کرار با استفاده از پرتابگر ریلی و شتاب دهنده سوخت جامد پرتاب شده و پس از اتمام انرژی رها می‌شوند و شیوه فرود آنها نیز با چتر و کیسه هوا است.

بیشتر بخوانید : بزرگترین پهپاد ایران


مشخصات پهپاد ایرانی کرار

پهپاد کرار

کرار، پهپادی با بدنه استوانه ای شکل به طول ۴ متر ، ارتفاع ۱.۵ متر و دهانه بال ۳.۱ متر است كه بیشینه وزن برخاست آن ۷۵۰ کیلوگرم است.

یک موتور توروجت در انتهای بدنه پهپاد کرار قرار دارد که ورودی هوای آن در بالا قرار گرفته است.

سرعت پهپاد ایرانی کرار با استفاده از موتور توربوجت در بیشترین میزان خود به ۹۰۰ کیلومتر در ساعت می‌رسد و توان حمل محموله‌ای به وزن ۲۵۰ کیلوگرم را دارد.
برد اعلام شده برای پهپاد نظامی کرار ۱۰۰۰ کیلومتر است و قابلیت پرواز تا سقف ۷۵۰۰ تا ۱۲ هزار متر را دارد.

نوک بالهای این پهپاد تا حدودی به صورت منحنی طراحی شده تا از اثر پسای القایی کاسته شود.
یک جایگاه زیر بدنه و امکان نصب یک جایگاه زیر هر بال برای حمل محموله خارج بدنه کرار در نظر گرفته شده است.
جنس بدنه نیز عمدتاً از آلومینیوم است.

طراحی هواپیما، طراحی موتور که احتمالاً از انواع مشتق شده از موتور جت ایرانی طلوع-۴ است، سامانه‌های سوخت، سازه، مخابرات، الکترونیک، هدایت و کنترل و ناوبری از جمله زمینه‌های تخصصی به کار گرفته شده در طراحی و ساخت کرار است.

بیشتر بخوانید : بزرگترین پهپاد دنیا


پهپاد ایرانی کرار با قابلیت رهگیری اهداف هوایی به اجرای مأموریت می‌پردازد

کرار انتحاری با اصابت مستقیم یا نزدیک شدن تا فاصله مناسب از هدف، عمل انفجار سرجنگی را به انجام می رساند.
با افزوده شدن سامانه های ناوبری متفاوت و نیز یک جستجوگر اپتیکی به نوک دماغه و البته خط امن داده بین پهپاد و ایستگاه های فرماندهی پدافند هوایی، کرار انتحاری این قابلیت را پیدا کرده است تا به صورت خودکار از محل ذخیره خود که می تواند هر نقطه ای در کشور باشد به پرواز در آمده و با دریافت مستقیم اطلاعات هدف، با بهینه ترین مسیر اوجگیری، به سمت آن حرکت نماید.

سامانه خلبان خودکار با قابلیت اجرای مأموریت بدون نیاز به ارتباط با ایستگاه زمینی،توانایی برنامه‌ریزی مجدد در حین پرواز و تغییر مأموریت،بسته شدن امکان ارتباط برای جلوگیری از نفوذ دشمن در سامانه هدایت و کنترل وبرخورداری از سامانه‌های پیشرفته ناوبری از دیگر ویژگی‌های مهم این پهپاد بومی است.

بیشتر بخوانید : رهگیری گلوبال هاوک آمریکایی توسط پهپاد کرار در رزمایش ذوالفقار 99


موشک شهاب ثاقب زیر بدنه پهپاد کرار

پهپاد کرار

پهپاد کرار ۴ به گونه ای از موشک شهاب ثاقب مجهز شده است که این موشک در واقع یک موشک سطح به هوا است که توسط وزارت دفاع در دهه ١٣٧٠ ساخته شده است.

شهاب ثاقب ،جرمی حدوداً ٨٤ کیلوگرم با ١٣.٥ کیلوگرم سرجنگی ترکشی دارد که به واسطه پیشران سوخت جامد خود، بیشینه سرعت ٧٤٠ متر بر ثانیه (حدود ٢.٢ برابر سرعت صوت) را کسب می‌کند.
برد این موشک در حالت سطح به هوا به ٨.٨ تا ١١ کیلومتر در برابر اهداف مختلف می‌رسد.

بیشتر بخوانید : موشک نینجا

تفاوت نمونه نصب شده موشک شهاب ثاقب بر روی جت پهپاد رزمی کرار با نمونه زمین پایه آن، بخش هدایت موشک است که برخلاف نمونه زمینی که از هدایت رادیویی برخوردار است، نمونه هواپایه استفاده شده بر روی جت کرار سامانه هدایت حرارت‌ یاب دارد.

شهاب ثاقب به دلیل اصالت طراحی مطابق با نیاز درگیری با اهداف هوایی، از قابلیت خوبی برای استفاده به عنوان موشک هوا به هوای برد کوتاه نیز برخوردار است.

موشک شهاب ثاقب به یک جستجوگر اپتیکی مجهز شده است که قابلیت قفل خودکار روی اهداف را در تمام شرایط آب و هوایی دارد.

با توجه به دماغه پهن (Blunt) این موشک احتمال به کار گیری حسگرهای راداری منتفی است زیرا این حسگرها نیازی به چنین شکل دماغه‌ای ندارند.


سرعت موشک شهاب ثاقبِ پهپاد کرار

بیشینه سرعت موشک شهاب ثاقبِ این پهپاد ایرانی نیز تحت تأثیر همین شکل دماغه نسبت به شهاب ثاقب پدافند هوایی به طور کلی کاهش خواهد یافت.
اما با توجه به سرعت پروازی بسیار بالای پهپاد کرار احتمالاً این افت سرعت جبران می‌گردد.

با این وجود طیف گسترده ای از اهداف گفته شده، در تیررس کرار انتحاری خواهند بود که با بهره گیری از جستجوگر اپتیکی حرارتی قابلیت حمله در تمام شرایط شب و روز با دقت بسیار بالا را خواهد داشت.

بیشتر بخوانید : پهپاد فوق پیشرفته ابابیل


منابع :

ويكي پديا
باشگاه خبرنگاران جوان
خبر آنلاين
اقتصادنيوز
خبرگزاري تسنيم
مشرق نيوز

4.5/5 - (11 امتیاز)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *