سوخت پهپاد چیست

سوخت پهپاد و انواع هواپیماهای بدون سرنشین

پهپاد نوعی هواپیمای بدون سرنشین است که به صورت ریموت توسط یک فرستنده رادیویی به پرواز درآمده و کنترل می شود.

در مقاله پهپاد چیست به معرفی کامل، کاربرد و انواع آن پرداختیم، حال در این مقاله قصد داریم انواع سوخت پهپاد را مورد بررسی قرار دهیم.


سوخت پهپاد چیست؟

پهپادها برای تأمین انرژی پرواز، از منابع زیادی من جمله باتری لیتیومی، بنزین و انواع گازها تغذیه می کنند.

از بین همه این منابع، سوخت هیدروژن، زمان پرواز پهپادها را چندین برابر می کند. به عبارتی پیل های سوخت هیدروژنی می توانند زمان پرواز پهپاد را تقریباً به 8 ساعت افزایش دهند و در ظرف مدت کمتر از 15 دقیقه سوخت گیری می کنند.

نسبت انرژی به جرم در سلول های سوخت هیدروژنی بالاتر از سیستم های باتری لیتیومی است، به همین دلیل وزن گاز هیدروژن سبک تر می باشد. بنابراین در استفاده از این سوخت پهپاد ، وزن موتور آن نیز سبک بوده و انرژی بیشتری را برای پرواز تولید می کند.

سیلندرهای هیدروژن به سرعت سوخت گیری یا تعویض می شوند و اندازه آنها را می توان برای زمان های خاص پرواز و ظرفیت بار پهپاد مشخص کرد. این سیلندرها قابلیت نصب چندگانه را دارند و حداکثر انعطاف پذیری را برای انواع سیستم های هوایی و ماموریت های پهپاد فراهم می کنند.

پس سوخت هیدروژن، مدت زمان پرواز پهپاد را بهبود داده و به شما این امکان را می دهد که در یک پرواز بدون سرنشین بهره‌وری را به حداکثر برسانید.

مطالعه بیشتر : اسکایدلر (Skydweller) قدرتمندین پهپاد خورشیدی جهان


سوخت انواع پهپاد

مدت زمان پرواز یک پهپاد از مهمترین ویژگی های آن است، که به هنگام خرید باید به طور کامل بررسی گردد. مدت زمان پرواز نیز کاملا وابسته به سوخت پهپاد می باشد.


پهپاد باتری سنتی:

منبع تغذیه این نوع پهپادها برای به پرواز درآمدن، باتری های لیتیومی باشد، که قابلیت شارژ شدن دارند. این باتری‌ها در کمتر از یک ساعت شارژشان خالی می گردد، از طرفی هم مدت زمان شارژ مجدد آن‌ها طولانی است.


پهپادهای بنزینی :

نوع دیگری از پهپادها هستند که که از سوخت بنزینی تغذیه می کنند، این نوع سوخت پهپاد باعث سنگینی وزن آن می شود.


پهپادهای گاز سوز:

این نوع پهپادها که سوخت آن‌ها گاز هست، کمیاب می باشند و در واقع تکنولوژی ساخت این دسته پهپادها متوقف شده است.


پهپادهای هیدروژنی:

سوخت پهپاد

سوخت پهپاد با پیل های هیدروژنی

سوخت هیدروژن ( ترکیب هیدروژن با اکسیژن) جریان برق تولید می نماید و بدین ترتیب انرژی مورد نیاز برای پرواز پهپادها را تأمین می کند.

بطور کلی ماژول های پیل سوختی هیدروژن با تولید برق سبک در موتور پهپاد به مشتریان این امکان را می دهد تا محدودیت های فناوری سنتی باتری را دور بزنند و به طور قابل توجهی زمان و محدوده پرواز هواپیماهای بدون سرنشین خود را افزایش دهند.

این پهپادها به محض فرود در عرض چند دقیقه قابل سوخت گیری می باشند.


سوخت پهپادهای تجاری

سوخت پهپادهای تجاری

امروزه استفاده از پهپادهای غیر نظامی یا به عبارتی پهپادهای تجاری رو به افزایش است.این پهپادها اغلب برای فیلم برداری در زمینه های صنعتی و تفریحی مورد استفاده قرار می گیرند.

سوخت پهپادهای تجاری، باتری های لیتیومی می باشد، که مدت زمان شارژ آن کمتر از یک ساعت است. توجه کنید برای داشتن یک پرواز طولانی مدت باید از باتری‌ها با ظرفیت بالاتر بهره گرفت. اما با افزایش ظرفیت باتری پهپاد، وزن آن نیز افزایش یافته و در نتیجه سرعت پرواز آن را کاهش می دهد.

با وجود همه موارد ذکر شده کمپانی های سازنده پهپاد، باتری های لیتیوم یونی را به عنوان منبع سوخت پهپاد در نظر می گیرند. لازم به ذکر است متوسط پایداری شارژ پهپادها در زمان فیلمبرداری حدودا 40 دقیقه است.

توجه کنید پیل های سوختی هیدروژنی می توانند، پهپادهای تجاری با بیش از سه برابر مدت زمان پرواز کنونی را ارائه دهند.

ماژول های پیل سوختی هیدروژنی پهپاد، برای طیف گسترده ای از برنامه های تجاری حرفه ای ، از جمله بازرسی دریایی ، جستجو و نجات ، عکسبرداری هوایی و نقشه برداری ، کشاورزی دقیق و موارد دیگر ایده آل هستند.

کوادکوپترهای کمپانی DJI یکی از پرفروش‌ترین پهپادهای تجاری در دنیا محسوب می‌شوند.


سوخت پهپادهای نظامی

سوخت پهپادهای نظامی

پهپادهای نظامی که به طور مستقل ، با کنترل از راه دور هدایت می شوند و حامل سنسورها ، تعیین کنندگان هدف ، گلوله های تهاجمی یا فرستنده های الکترونیکی هستند که برای تداخل یا نابودی اهداف دشمن طراحی شده اند.

سوخت پهپادهای نظامی، اغلب محلول نیتروژن می باشد، که هم با صرفه بوده و هم کارایی بالاتری نسبت به انواع دیگر منابع سوختی دارد.

پهپادهای نظامی همانطور که از نام آن ها پیداست، در عملیات های نظامی و برای حملات نظامی مورد استفاده قرار می گیرند. این پهپادها علاوه بر محلول نیتروژن، از انواع سوخت های جامد، بنزین نیز تغذیه کنند.

یک شرکت آمریکایی موفق به جایگزین کردن انواع سوخت پهپاد با سوخت هیدروژن گردید، که راندمان عملکرد پهپاد را افزایش می دهد.

از آنجایی سوخت هیدروژن نسبت تمامی سوخت های دیگر وزن سبکی دارد، به همین دلیل سبب سنگین شدن موتور پهپاد نمی شود و مدت زمان پرواز آن را به مدت یک الی دو ساعت افزایش می دهد.

امروزه در صنعت هواپیمایی بوئینگ و ایرباس نیز در حال توسعه این فناوری سوخت هیدروژن و جایگزینی آن با انواع دیگر منابع سوختی می باشند.

بعد از آمریکا، کشور روسیه نیز توانست فناوری سوخت هیدروژن را در تکنولوژی ساخت پهپادهای جنگی پیاده سازی کند. با این روند انتظار می رود در آینده سوخت پهپادهای تجاری نیز با سوخت هیدروژن جایگزین شود.

گروه آسمان ایکس مشاور تخصصی طراحی و ساخت انواع سامانه های هدایت پذیر از دور (سهپاد)

4.1/5 - (11 امتیاز)
1 پاسخ دادن

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *