پرواز تاکسی های پرنده در آسمان ایران
تصور کنید در ایستگاه تاکسی ایستاده اید و یک پرنده زرد رنگ جلوی پای شما فرود می آید که شما را به مقصد دلخواهتان برساند.
تجربه پرواز به یک ماشین پرنده به جز هواپیما شاید برای عموم مردم یک رویا باشد که به گفته ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی، حملونقل پیشرفته دولت، این رویا در ماه جاری به حقیقت می پیوندد.
گویا قرار است این تاکسیهای پرنده با کمک هواپیماهای فوق سبک در مسافتهای بین شهری در کشور پا بگیرد.
تاکسی های پرنده در جهان
تاکسی های پرنده امروزه یکی از محبوب ترین مباحث در صنعت خودروهای پرنده می باشد و اخیرا نیز شرکت ژاپنی SkyDrive از ماشین پرنده خود با عنوان SD-03 رونمایی کرد که این پرنده در حال حاضر کوچکترین وسیله نقلیه برقی “عموپرواز”(VTOL) جهان معرفی شده و هدف آن ایجاد وسیله نقلیه جدیدی در مناطق شهری است.
مشخصات کامل و ویدئو پرواز این پرنده با یک سرنشین را می توانید در مقاله پرواز ماشین پرنده ژاپنی مطالعه کنید.
از طرفی در نمایشگاه CES 2020 بود که شرکت های اوبر و هیوندای از کانسپت تاکسی پرنده خود رونمایی کردند که به گفته این دو شرکت نمونه واقعی این پرنده در سال 2023 رونمایی می شود و برای چهار مسافر و یک خلبان طراحی شده است.
اوبر (Uber) یک سرویس تاکسی آنلاین در سان فرانسیسکو است که در سال 2009 تاسیس شده است.
جزئیات کامل این خبر را می توانید در مقاله همکاری اوبر و هیوندای در ساخت تاکسی پرنده بخوانید.
مزایای استفاده از تاکسی های پرنده
همه ما کم و بیش بخشی از عمر خود را پشت ترافیک در جاده های مختلف گذرانده ایم و با مشکلات آن آشنا هستیم، اتلاف وقت، سر و صدا، آلودگی، عوارض جسمی و روانی از این مشکلات است که هرکدام به نحوی آزاردهنده است.
با توجه به افزایش تولید خودرو و همچنین افزایش جمعیت در شهرهای بزرگ مثل تهران، تنها راه فرار از این ترافیک، پرواز در آسمان هاست که با تولید تاکسی های پرنده امکان پذیر شده است.
منوچهر منطقی دبیر ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حملونقل هوشمند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، درباره این تاکسیها میگوید: فعلا قرار است از این نوع وسایل نقلیه در مناطق کم تردد استفاده شود. این کار اگر در استانها و شهرهای کمتر برخوردار هم قابلیت اجرایی داشته باشد قطعا رونق اقتصادی را برای آنها به همراه خواهد داشت.
به گفته او، طرح تاکسی هوایی با هواپیماهای 4 تا 19 نفره آغاز میشود. در این طرح همه فرودگاههای کم تردد کشور فعال میشود و هواپیماهای موجود در این کلاس میتوانند خدماترسانی بیشتری داشته باشند.
منطقی ادامه میدهد: این طرح پیش از انقلاب کلید خورده بود اما به دلائل متعددی اجرای آن به تعویق میافتاد اما ما در ستاد این طرح را به صورت جدی پیگیری کردیم و با توان دانشبنیانهایمان توانستیم آن را به مرحله اجرا برسانیم.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حملونقل هوشمند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین بیان میکند: فاز ابتدایی آن مهرماه آغاز میشود و فاز بعدی آن هم در بهمنماه قابل اجرا است. اجرای این طرح با کمبودهایی روبرو است مثلا در حال حاضر سوخت این هواپیماها از دیگر کشورها تامین میشود. در صورتی که توان تولید داخلی آن وجود دارد و با توسعه این طرح، تولید داخلی آن اقتصادی خواهد شد.
منطقی همچنین بیان کرد: اگر بتوانیم برای تامین داخلی سوخت این هواپیماها هم کاری کنیم میزان پیشرفت طرح بیشتر میشود و اقدامات سرعت میگیرد. البته افزایش دسترسیهای فرودگاهی در مسیرهای خاص و حذف تشریفات فرودگاهها هم سرعت کار را بالا میبرد.
اخبار مرتبط : اولین پرواز تاکسی پرنده ایرانی در بهمن ماه و از فرودگاه مهرآباد انجام میشود.
منبع : ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی، حملونقل پیشرفته دولت
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.